Mint minden weboldal, a pixelhobby.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “OK” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.

INGYENES TERVEZŐ PROGRAM

Szeretnél Pixelképet készíteni a nyaralási fotódból? Van egy képed kedvenc rajzfilmfigurádról vagy filmszínészedről? A Pixelhobby  ingyenes tervező programjával elkészítheted a mintát!

Töltsd le a tervezőprogramot ide kattintva.

 

A tervezőprogramot csak Windows operációs rendszerre tudod letölteni.

Tippek: Miből készíts egyedi Pixelhobby képet? Néhány népszerű ötlet: - Gyerekfotó - A család kiskedvence (cica, kutya, hörcsög, teknős, tengerimalac...) - Film poszter, filmjelenet kivágása.  - Rajzfilm figura (Ha nem találtad meg a mintát a szettek között, készítsd el tetszés szerint!) - Selfie - Családi kép ajándékba

 

Hogyan használd a tervezőprogramot?

 

 1. Egyedi Pixelhobby képek tervezhetők saját fotóról vagy egyéb digitális képről.
 2. Az INGYENESEN letölthető tervező segítségével nagyon könnyen tervezhetsz saját képeket. A szoftver kis tárhelyet igényel és pár perc alatt használhatod is. Illeszd be a kiválasztott kedvenc fotódat, határozzuk meg a méretét, „choose size” menüpontban.
 3. Az "adjust color" menüpontnál állíthatod a kép fényességét, stb.
 4. A "select color options" menüpontnál maximalizálhatod a felhasználni kívánt színek számát. Kipróbálhatod, hogy egyes értékeknél, hogy fog mutatni a végleges kép. Minél több színből áll a kép, annál többféle színre lesz szükséged. 
 5. Ha minden beállítást elvégeztél, kattints a „Print” fülre, és elkészül a PDF fájl, amelynek az első oldala tartalmazza a szükséges alapanyagok listáját, a többi oldalon pedig a sablonokat találod a kép elkészítéséhez. Fontos, hogy nyomtatásnál, az "eredeti méret" legyen bejelölve, hogy a sablon illeszkedjen az alaplaphoz.
 6. Az alapanyag lista alapján kell összeválogatnod a szükséges alaplapokat és a pixel színeket.
 7. Az alaplapot helyezd a mintára, és a szimbólumokhoz rendelt színeket nyomd rá a megfelelő tüskékre. (A színes négyzetek hátoldalán található a színszám). 
 8. Folyamatosan haladj, arra vigyázz, hogy az alaplapot ne forgasd. Ebben segítségedre van az alaplap hátoldalán található nyíl, aminek az irányát megjelölheted a papíron,  így ha félbe hagyod a munkát, később sem téveszted el az alaplap helyes illesztését.

  Ha több alaplapból készült a kép, akkor mindegyik alaplaphoz külön minta tartozik.

  Ha mindet elkészítettük, a lapokat egymáshoz soroljuk, és egy kemény hátfalra felragasztva bekeretezzük. 

 

+1 Profi trükk: Görgessünk végig egy sodrófát a kész képen, így a pixelnégyzetek egy síkba simulnak.

 

 

 

 

 

Online felület